Om Mlini

Mlini er en sjarmerende liten landsby omringet av usedvanlig frodig vegetasjon, som ligger ca. 9 km sør for Dubrovnik og kun 9 km fra flyplassen. I Mlini finner du fine strender og palmer, høye sypresser og mange hyggelige restauranter og kafeer langs sjøkanten.

Mlini ligger i en vakker bukt med turkisblått hav, omgitt av frodig natur og høye fjell. Langs sjøen går en promenade hvor du finner flere små strender, klipper og diverse serveringssteder.

I åssiden over det gamle tettstedet ligger hovedveien mellom flyplassen og Dubrovnik og en del nyere bebyggelse. Her ligger også matbutikker, bakeri, frukt-marked, postkontor, lege, turistinformasjon og enda flere restauranter.

I den gamle delen av Mlini, som ligger nede ved sjøen, er det gamle fine steinhus langs flere koselige smug som strekker seg opp mot hovedveien. Den lille fredelige landsbyen har lite trafikk og i det idylliske sentrum er det duket for hyggelige måltider på de koselige restaurantene og kaféene. Det er flotte turmuligheter både på stier og gangveier.
Det er god bussforbindelse til Dubrovnik, Cavtat og flyplassen. Til Dubrovnik og Cavtat går det buss flere ganger i timen til langt på kveld, turen tar ca. 15 minutter. For familier og andre som ønsker å bo i rolige omgivelser, men likevel sentralt og med god tilgang til Dubrovnik sine fasiliteter, passer Mlini utmerket!

Mlinis historie

Bukten Mlini ligger i heter Župski Zaljev bay. Mlini betyr på kroatisk mølle/kvern og fra fjellene bak landsbyen kommer mange bekker som renner ut i havet i Mlini sentrum. Dette var grunnlaget for at stedet tidligere hadde mange møller og selv i dag står en stor mølle-stein i det gamle sentrumi, like ved kirken HI.Hilarius. Denne kirken er fra 1449, ble totalt ødelagt under jordskjelvet i 1667, men renovering og ombygging ble gjort og i 1687 sto en ny kirke her.

Nede i den lille havna ligger små fiskebåter fortøyd og også båter som kan bringe deg direkte til gamlebyen i Dubrovnik og til landsbyen Cavtat. Det arrangeres også båtturer til småøyene Kolocep, Lopud og Sipan.

Mlini kan by på ulike sportsaktiviteter som dykking, kajakk, sandvolleyball og vannpolo og det er også en spennende lekeplass her nær en av strendene. Du får leid både båt, vannscooter, bil, scooter og sykkel i Mlini og det tilbys forskjellige utflukter og skreddersydde turer om man skulle ha spesielle ønsker.