Reisemål i Kroatia

Å velge det rette reisemålet er avgjørende for en vellykket ferie i Kroatia.

Bilfrie øyer med sandstrender, naturskjønne områder for ro og fred, koselige småbyer med restauranter i vannkanten, shopping og storby, kultur og historie, aktiviteter for barn og voksne … Kroatia har det!

Vi i Lopudreiser hjelper deg med å finne det rette reisemålet for din type ferie.

Kontakt oss
 • Øya Lopud

  - Bilfri og barnevennlig

  Den vakre øya Lopud ligger like nordvest for Dubrovnik og tilhører øygruppen Elafiti, ut hit tar det kun 50 min med rutebåten. Lopud er en liten, frodig og bilfri øy (kun golfbiler). Øya har de fineste sandstrender. Tempoet er lavt og behagelig – her slapper man virkelig av!

 • Cavtat - Mlini

  - Sjarmerende byer rik på historie

  Cavtat ligger på en liten bilfri halvøy kun 5 km fra flyplassen. Midtveis mellom flyplassen og Dubrovnik ligger den pittoreske landsbyen Mlini, her kan du nyte en fredfull badeferie på flotte strender. Begge byene har forbindelse til Dubrovnik med buss og båt.

 • Dubrovnik området

  - Kroatias mest kjente by

  Old Town i Dubrovnik er verdenskjent for kultur, historie og en fantastisk bymur. Kolocep og Sipan er to sjarmerende øyer med lavt tempo rett utenfor Dubrovnik. Mljet er en større øy litt lenger ute i havet med fantastisk natur og de vakreste sandstrender.

 • Øya Korcula

  - Historie og sandstrender

  Øya Korcula, med den historiske byen ved samme navn, er en av de mest populære ferieøyene i Kroatia. Her finner du både gammel historie og flotte sandstrender. Til Korcula kommer man seg enkelt fra både Dubrovnik og Split enten med bil og ferge eller med katamaran.

 • Øya Brac

  - Sol og strandliv

  Øya Brac, kanskje mest kjent for stranda Zlatni Rat, ligger bare en liten times båtreise sør for Split og like langt fra naboøya Hvar. Brac har et mildt klima med varme og tørre somrer, frodig natur og er en av de mest solfylte plassene i Europa.

 • Øyene Hvar og Vis

  - Sol, sjø og flotte strender

  Hvar, Kroatias mest solfylte øy, ligger bare en times båtreise sør for Split. Øya har et fantastisk klima og frodig natur. Øya Vis ligger ute i havet 1 1/2 timers fergetur fra Split. Her finnes fjell og dype kløfter, men også flotte strender, krystallklart vann og koselige byer.

 • Split området

  - Shopping i verdensklasse

  Split området strekker seg fra Ciovo og Trogir, via Split Rivieraen, til Makarska Rivieraen. Her får du alt fra historie, kultur og shopping i verdensklasse til koselige kaffebarer, elegante restauranter, flotte strender og spennende aktiviteter i naturskjønne omgivelser.

 • Trogir

  - Vakker middelhavsby

  Trogir er en vakker middelhavsby som ligger på Unescos verdensarv liste. Byen ligger bare 5 km fra Split flyplass, så det er kort reisevei hit om man kommer med fly. En bro binder Trogir sammen med øya Ciovo, som har mange av de fineste badestrendene i området.

 • Sibenik-Zadar området

  - Et fantastisk ferieområde

  Sibenik-Zadar området strekker seg fra Trogir, via Rogoznica, Sibenik og til den idylliske byen Zadar. Øyene Murter og Pag ligger også i dette området. Her finner man historiske severdigheter, koselige småbyer, flotte strender og alle fasiliteter man kan ønske seg for ferien.

 • Istria området

  - Kroatias Toscana

  Bølgende grønne åser, vingårder, et romersk amfiteater og vakre middelalderbyer – Istria minner mye om nabolandet Italia på andre siden Adriaterhavet. Den vakre halvøya blir ofte sammenlignet med Toscana og er blitt et populært reisemål de siste årene.