Om Sibenik

Kun en times biltur fra Split, sentralt beliggende på den kroatiske Adriaterhavskysten, ligger vakre Sibenik. Byen ligger ved munningen av elven Krka og byens gamle gater er smale og sjarmerende. Sibenik frister med deilige strender, en fascinerende historie og artige aktiviteter for hele familien.

Byen er delt opp i to, en ny og en gammel del. Hvis du vil oppleve historie, vakker renessansearkitektur og gode restauranter, bør du sikte deg inn på gamlebyen. Gatene er små og trange, men til tross for at det bare er 35 000 innbyggere her, er det hele 24 kirker i byen. Sv. Jakov katedralen er en av dem, den ligger på Unesco’s verdensarv liste. Bygningen, som stod ferdigstilt i 1536, har flotte og fascinerende utsmykninger på utsiden og et vakkert alter innendørs.

Legg gjerne turen innom Aquarium Šibenik i gamlebyen, som har morsomme og lærerike utstillinger for både små og store. Shoppingturen kan du ta i handlegaten Kalelarga.

Severdigheter

Sibenik er generelt rik på severdige monumenter. Rådhuset, St. Michaels Fortress – et middelalder fort på toppen av byen, eller St. Nicholas Fortress, et fort ute i havet, der det faktisk er gjort opptak til scener i serien «Game of Thrones».

Når du er i området, er det naturlig å legge veien innom Krka nasjonalpark, som er et fantastisk naturområde med den imponerende fossen Skradinski Buk. Man drar til nasjonalparken med båt, som er en svært koselig tur. Her er det flust av utkikkspunkter og stier, hvis du har badetøy med kan du også ta en dukkert i det klare vannet. Nasjonalparken huser mer enn 200 ulike fugler, amfibier og fisker.

Ta gjerne med familien og kos dere på stranden i en lufttemperatur på rundt 30 grader i sommermånedene, eller kjøl dere ned i AquaPark. Vannparken har et eget område for de minste, minigolf med pirat-tema og profesjonelle badevakter som passer på at dere har en flott opplevelse. De mange sandstrendene i området er rene og behagelige og tilbyr herlig bading i Adriaterhavet.