Dubrovnik området

Fra verdenskjent turistby til rolige sandstrender

 

Dubrovnik Old Town

Dubrovnik Old Town ligger innenfor murene og er kanskje Kroatias mest kjente by. Her er det både kultur, historie og en rekke severdigheter, sammen med koselige restauranter, kaffebarer og kort vei til nærmeste strand. Vi har gode overnattingstilbud i selve gamlebyen, perfekt for dem som kanskje vil kombinere en badeferie på en av de idylliske øyene med noen dager i historiske Dubrovnik.

Les mer om Dubrovnik
Flott sandstrand

Kolocep

Kolocep er den nærmeste øya til Dubrovnik og naboøya til Lopud. Dette er en rolig, sjarmerende og bilfri øy med gode turstier og en flott sandstrand. Øya har to små landsbyer som kalles Gornje Celo og Donje Celo, til sammen i disse to landsbyene er det ca. 200 fastboende. Rutebåten ut hit går 4-5 ganger daglig fra havna i Dubrovnik, turen tar cirka 25 minutter og Kolocep er første stoppested etter avgang fra Dubrovnik.

Les mer om Kolocep

Sipan

Sipan er også naboøya til Lopud og ligger 1 1/2 time med rutebåten fra Dubrovnik. Øya er den største av Elafiti øyene og den som har flest innbyggere.  Sipan er en langtrukket øy med to små sjarmerende landsbyer på hver sin side av øya. Begge landsbyene ligger vakkert til i hver sin bukt, dette er en øy uten for mye turister, her kan man virkelig nyte freden og roen. På Sipan bader man i hovedsak fra klipper, brygger og steinstrender, men i Sipanka Luka finnes det en liten sandstrand.

Les mer om Sipan

Mljet

Mljet er den sør/østligste av de store øyene i Adriaterhavet og er av vulkansk opphav med mange kløfter og juv. Den er regnet for å være Kroatias grønneste øy og hele den vestlige tredjedelen av øya har vært Nasjonalpark siden 1960. Mljet er kjent for flotte strender, frodig natur og sitt rene og krystallklare vann med et rikt undervannsliv. Det går hurtigbåt flere ganger daglig fra både Split og Dubrovnik og også ferge fra fastlandet regelmessig.

Les mer om Mljet

Våre ferieboliger i Dubrovnik området

 • villa
  6+2 pers.

  Dubrovnik-02

  Tradisjonell steinvilla som ligger i det mest eksklusive området av Dubrovnik, like ved sjøen og kun 15 minutters gange fra Old Town. Villaen har flere terrasser, hage og fantastisk utsikt over sjøen og øya Lokrum. Her bor man skjermet men samtidig sentralt.

 • leilighet
  +20 pers.

  Dubrovnik-04

  Leiligheter og studioleiligheter som alle ligger i eller rett utenfor Old Town i Dubrovnik. Alle boenhetene en totalrenovert, svært godt vedlikeholdt og innredet med masse sjarm av den kunstneriske vertinnen. Her bor man midt i den flotteste delen av Dubrovnik.

 • leilighet
  +30 pers.

  Mljet-01

  Et svært innholdsrikt hus som ligger praktfullt til på en liten høyde. Rett nedenfor huset er det egen badeplass, det er heller ikke mer enn 10 minutter å gå til den flotte sandstranden i Saplunara. Huseier driver en av de beste restaurantene på Mljet på samme eiendom.