Om oss

Vi er et par fra Bergen som i mange år ferierte på øya Lopud utenfor Dubrovnik. Vi oppdaget øya ved en tilfeldighet i 2005, vi hadde øy hoppet en del i Hellas tidligere og ville gjøre det samme i Kroatia. Eventyrlystne som vi var den gangen, satte vi oss på den første fergen som kom til havna og bestemte oss for å gå av båten der det så mest tiltalende ut, magefølelsen skulle få bestemme – slik havnet vi på Lopud.

Planen var å loffe rundt på øyene, men Lopud stjal våre hjerter fra første stund så vi ble der hele ferien. Det er en deilig ro over øya, tempoet er lavt og man får virkelig senket skuldrene når man er borte fra hverdagens stress i Norge. Stillheten avbrytes kun av bølgeskvulp, klokkespill og båter som kommer eller går. Etter en dagstur inn til travle Dubrovnik, hvor man står og går i kø blant tusenvis av cruisebåt turister, er det en lettelse å komme tilbake til rolige Lopud.

Vi bestemte oss for at Lopud skulle være vår private perle som vi ikke skulle prate så høyt om til andre. Vi ønsket ikke at øya skulle invaderes av «naboer» fra Norge……….

Da vi sommeren 2007 ferierte der nede, var befolkningen fortvilet over at det hadde vært en svært dårlig turistsesong, noen nevnte også at de ikke kunne drive restauranten sin lengre på grunn av manglende omsetning. Vi tenkte at Lopud ikke ville bli det samme hvis tilbudene som var der forsvant og befolkningen kanskje flyttet til fastlandet. Derfor bestemte vi oss for å lage en norsk hjemmeside for å markedsføre øya og hjelpe til med å skaffe flere gjester.

Ingen av oss hadde tidligere erfaring fra turistnæringen (sykepleier og elektroingeniør), men vår første sesong (2008) var en suksess. Vår åpenhet, gode lokalkunnskap, oppriktige kjærlighet til øya og våre venner på Lopud har ført til masse fornøyde gjester, faktisk så mange at vi ikke lenger får plass på Lopud til alle.

Vi har derfor, de siste femten årene, reist masse rundt i hele Kroatia og oppdaget at det ikke bare er på Lopud man opplever den varme gjestfriheten, den flotte naturen og det krystallklare vannet. I hele landet, på alle våre reisemål, finner man de elementene som gjør ferien til den opplevelsen vi alle drømmer om. Kunnskap og tilgjengelighet, sammen med den personlige hjemmesiden vi har laget, håper vi vil føre til at enda flere oppdager det flotte ferielandet. Vi ønsker å gi våre gjester gode opplevelser, ikke bare på Lopud, men på alle våre reisemål i Kroatia.

Kroatenes gjestfrihet og åpenhet tiltaler oss nordmenn, den fantastiske naturen, den krystallklare sjøen og muligheten for en aktiv ferie er også noe vi setter stor pris på.

Vi tilbyr nå overnatting i hele området fra Cavtat ved Dubrovnik til Umag på grensen til Italia og håper og tror dere som velger Kroatia med oss får en god ferieopplevelse, vi vil i hvert fall gjøre vårt ytterste for at dere skal ha det bra!

 

Anne-Kirsti og Jørn Ove

 

PS.

At vi valgte å gifte oss på Lopud sommeren 2007 sier vel også litt om hvilket paradis vi synes dette er 🙂