Leie seilbåt, katamaran eller motorbåt

Å leie båt i Kroatia er en fantastisk måte å feriere på. Med sine mange øyer, lune viker og idylliske små havner, er den Kroatiske skjærgården det perfekte feriemål. I perioden mai til oktober er været stabilt med mye sol og vanntemperatur fra 23-30 grader. Lopudreiser disponerer 25 båter fra 22 fots hurtiggående motorbåter til 62 fots katamaraner med skipper og mannskap.

Med utgangspunkt i Split, er det kort vei til en rekke av de mest kjente øyene. Drar man østover, finner man Hvar, Vis og Korcula. Med motorbåt rekker man også både Mljet og Lopud og kanskje helt til Dubrovnik. Sør for Split ligger Brac og Lastovo og mot vest den fantastiske Kornati øygruppen. Enten man vil nyte late dager på en katamaran mens vinden fører en sakte fremover, trimme seilene og utnytte solgangsbrisen i en seilbåt, eller suse avgårde i 20 knop mot nye mål i en motorbåt, mulighetene er mange.

Hva kreves

Skal man leie båt opp til 15 meter, kreves internasjonalt båtførerbevis og VHF sertifikat. Det er imidlertid fullt mulig å leie båt med skipper. Da slipper man ansvaret og kan samtidig dra nytte av skipperens lokalkunnskap til å finne de rette havner og ankringsplasser.

Grupper eller flere familier som reiser sammen velger gjerne en katamaran. Med 4-5 lugarer, alle med eget bad, stor salong og mye dekksplass for barna, er det lett å trives om bord både for store og små. I en katamaran er det god plass til 10 personer i tillegg til evt. skipper som har egen lugar.

For seileentusiasten eller mindre grupper er en seilbåt et godt alternativ. Disse har 2-4 lugarer og passer for opptil 8 personer.

Om man ønsker å komme seg litt lenger avgårde eller ønsker å tilbringe mer tid i havn og mindre tid underveis, er motorbåt løsningen. Disse har fra 1-3 lugarer.

Felles for alle båtene er at utleie er på ukebasis.

Lopudreiser bistår med råd og vink

Vi har selv båt, tilbringer mye tid langs kysten mellom Split og Dubrovnik og gir gjerne råd om hvilke steder man bør besøke. Vi kan også legge opp hele reiseruten, enten man prioriterer å legge til havn i små byer eller tettsteder og smake på det lokale utelivet eller ønsker sin egen lille bukt hvor bare bølgeskvulpet bryter stillheten. Kroatia har et forholdsvis godt utbygget nett av marinaer hvor man får både strøm og vann og i tillegg er det mange av restaurantene som har egne ankringsplasser for sine gjester. For dem som ønsker en kombinasjon av en uke i båt og en uke på land organiserer Lopudreiser alt fra ankomst til avreise. Transport, overnatting, båt, utflukter og aktiviteter kan skreddersys til den perfekte ferien, enten man flyr til/fra Dubrovnik eller Split.

Betingelser båtleie